Унгарската армия завърши оградата на границата с Хърватия

Унгарската армия завърши оградата на границата с Хърватия

В неделя, 4-ти октомври, Унгария ще затвори границата с Хърватия, съобщава вестник "Ютарний лист", цитиран от БГНЕС.

Оградата по границата, която е висока 3.5 метра, вече е поставена и в момента се слага допълнително режеща тел. Две седмици унгарската армия работи без прекъсване по поставянето на оградата и окончателното приключване на строителните работи се очаква да стане в неделя.

Ограда е поставена и на граничните пунктове Баранско Петрово село - Беременд и Падравина, в община Гола, край Ботова. През тези две места само за две седмици от Хърватия в Унгария преминаха близо 100 000 мигранти, които преди това пристигнаха от територията на Сърбия. След избухването на бежанската криза в Хърватия от Сърбия са пристигнали 100 000 мигранти.

"Унгарските войници поставиха оградата само за две дни в Гола и Ждале и ако властите в Будапеща решат веднага ще се сложи край на нелегалното преминаване в района на Прекодравля, където до момента са минали над 50 000 души", се казва още в публикацията.

След затварянето на границата мигрантите ще могат да влизат в Унгария само през официалните гранични пунктове с необходимите документи.

Споделяне

Още от Европа