Унгарската петролно-газова МОЛ започва да произвежда дезинфектанти

Унгарската петролно-газова МОЛ започва да произвежда дезинфектанти

Унгарската петролно-газова група МОЛ (MOL) съобщи, че един от нейните заводи е започнал да произвежда течни дезинфектанти, за да подкрепи битката с разпространението на коронавируса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА в сряда.

Главният изпълнителен директор на МОЛ Петер Рататич каза на пресконференция, че заводът в Алмашфюзито, Западна Унгария, ще произвежда по 50 000 литра течен дезинфектант на ден. Досега той е бил специализиран в производството на течност за чистачки.

МОЛ ще започне производство на антисептични течности в заводите си в Хърватия и Словакия, за да покрие местното търсене.

Унгария има потвърдени 226 случая на коронавирус и 10 смъртни случая, според официалните правителствени данни.

Страната обмисля да постави да обяви ограничения на движението в цялата страна, за да се пребори с вируса. Премиерът Виктор Орбан каза на депутатите в понеделник, че кабинетът му трябва да получи извънредни правомощия, които според него са необходими, за да се справи страната със заразата.

На това фон акциите на МОЛ поскъпнаха с 0.7 на сто до 2014 форинта в рамките на повишението на водещия индекс на борсата в Будапеща от 2.2 на сто.

Споделяне

Още от Бизнес