Унгарската полиция охранява шофьора на катастрофиралия български автобус

Унгарската полиция е поставила охрана в болницата, където е настанен шофьорът на българския автобус, катастрофирал на в събота сутринта, предаде унгарската осведомителна агенция, цитирана от БТА.

Автобус на фирма "Туринг", пътувал за Полша, се преобърна в събота сутринта на около 48 км южно от Будапеща. При катастрофата загинаха двама души, а 13 бяха ранени, четирима от които по-тежко.

Полицията подозира, че шофьорът на автобуса е заспал на волана и това е станало причина за катастрофата.

Шофьорът е настанен в болница с леки наранявания. Въпреки че състоянието му не е тежко, той няма да бъде прехвърлен в полицейското управление, а ще бъде оставен в болницата, където го охраняват служители на реда от полицейското управление на Дабаши.

Търговското аташе в българското посолство в Будапеща Емил Кишмеров съобщи, че състоянието на всички пострадали при катастрофата е стабилно. По-тежко остава състоянието на един от резервните шофьори на автобуса, който се намира в интензивно отделение в болница, уточни Кишмеров пред БТА.

Ранените са настанени в 4 здравни заведения на територията на Будапеща, дзнес българският посланик Димо Гяуров е на посещение при тях.

Търговският аташе съобщи още, че един от пътниците в събота вечерта е отпътувал обратно за България, а други 10 са продължили пътуването си до Варшава.

Споделяне

Още от България