Унгарските власти ще удължат срока на дистанционното обучение в гимназиите

Унгарските власти ще удължат срока на дистанционното обучение в гимназиите

Унгарските власти възнамеряват да удължат срока на дистанционното обучение в гимназиите. Сега мярката, въведена заради пандемията от коронавируса, изтича в понеделник, предаде Ройтерс.

Властите аргументират решението си с големия брой случаи на заразяване и с неяснотите, свързани с новата разновидност на коронавируса, която бе открита първо във Великобритания.

Унгарското правителство на премиера Виктор Орбан ще вземе утре решение по въпроса за удължаването на срока на дистанционното обучение, като е малко вероятно от другата седмица учениците да се върнат в класните стаи, каза държавният секретар Золтан Маружа на онлайн брифинг.

"Решихме да възприемем предпазлив подход, опазването на човешкия живот е най-важното нещо към настоящия момент. Правителството ще вземе решение утре, но аз отправям молба към училищата да бъдат готови за това, че присъственото обучение няма да бъде възобновено на 11 януари", подчерта Маружа.

Унгария регистрира 334 836 случая на заразяване с новия коронавирус и 10 325 починали от причиняваното от него заболяване КОВИД-19. Хоспитализирани са над 5000 души.

Унгарските власти все още не са регистрирали случаи на заразяване с новата разновидност на коронавируса, открита първо във Великобритания.

Споделяне

Още от Коронавирус

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?