Унгарско списание публикува списък с "наемниците на Сорос"

Унгарско списание публикува списък с "наемниците на Сорос"

Унгарско списание публикува списък с над 200 имена на хора, които според редакцията са част от група, наричана от премиера Виктор Орбан "наемници", платени от американския милиардер и филантроп от унгарски произход Джордж Сорос. Целта на наемниците е да свалят правителството, съобщи БТА, позовавайки се на "Асошиейтед прес".

Сред имената, публикувани от седмичника "Фидельо", има членове на десни организации, защитници на бежанците, разследващи журналисти, преподаватели и служители от основания от Сорос и базиран в Будапеща Централноевропейски университет, неправителствена организация, разследваща корупцията. Някои от посочените хора са вече починали.

"Фидельо" доскоро бе авторитетно бизнес списание, което обаче взе отявлен проправителствен курс, след като през декември 2016 г. бе купено от съюзник на Орбан.

Миналия месец Орбан, който в неделя бе преизбран за трети пореден мандат след яростна антиимигрантска кампания, обвини Сорос и организациите, подкрепяни от неговата фондация "Отворено общество", че искат хиляди имигранти да нахлуят в Унгария.

Той каза, че кабинетът знае имената на 2000 членове на "наемническата армия на Сорос", на които се плаща "за да работят за сваляне на правителството". "Ние знаем съвсем точно кои са тези хора, знаем имена, как и защо те действат за превръщане на Унгария в страна на имигранти", каза той на 30 март по държавното радио.

От правителственото Бюро за международни комуникации засега не са отговорили на въпроси за публикувания вчера списък и дали посочените в него имена съвпадат със списъка, съставен от правителството.

Споделяне

Още по темата

Още от Европа

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?