Униформен заплашил с убийство активист на “Атака”

Офицер от охранителната полиция е заплашил с убийство активист на “Атака”, обяви в петък лидерът на партията Волен Сидеров, който от парламентарната трибуна отново поиска оставката на вътрешния министър Румен Петков.

Според обясненията на Сидеров инцидентът е станал преди ден, на протестния митинг на пенсионерите на площад "Александър Невски". Вместо да се вслушат в проблемите на пенсионерите, тройната коалиция и Румен Петков изпращат хиляди и хиляди полицаи от цялата страна, които пребиват с палки възрастните хора, заяви лидерът на “Атака”.

Сидеров каза, че офицер на охранителна полиция се е заканил на Камен Каменов от гражданската организация на "Атака" в Подуяне, с думите: "Аз те познавам. Ще те очистя".

"Случилото се надминава границите на цивилизованото отношение”, заяви лидерът на националистите. По думите му полицаят отправил заплахата, след като атакистът се опитал да защити възрастен мъж, който бил удрян с палки от униформените. Каменов  бил арестуван и държан час и половина в Пето РПУ, където служителите на реда проявили грубо отношение и дори го удряли.

Ще предприемем всички необходими съдебни действия и ще продължим да настоявам за оставката на вътрешния министър и въпросния полицай, обеща Волен Сидеров, който непрекъснато говори за връзки на Румен Петков със съмнителни бизнесмени и го обвинява в “бандитизъм”.

Споделяне

Още от България