Уникредит груп извърши промени в мениджърския си екип

По предложение на главния изпълнителен директор на Уникредит груп Федерико Гицони бордът на директорите на групата определи Роберто Никастро за генерален мениджър (General Manager) и Паоло Фиорентино за главен оперативен директор (COO). Това стана на заседание на борда, на което бяха приети промените в структурата на висшето управление на банковата група.

Като генерален мениджър Роберто Никастро ще ръководи търговския бизнес на банката, в който се включват бизнес направленията Домакинства, Малък и среден бизнес, Частно банкиране и Глобални транзакции.

Като главен оперативен директор Паоло Фиорентино ще отговаря за Операции, IT, Организация, Човешки ресурси и Връзки с обществеността и корпоративни комуникации.

Досега Роберто Никастро и Паоло Фиорентино бяха част от висшия мениджмънт на Уникредит, като в последните три години са заместник-главни изпълнителни директори, съответно с ресори Банкиране на дребно и Глобални банкови услуги.

Третият заместник-главен изпълнителен директор на Уникредит Серджо Ермоти, който ръководи Корпоративно и инвестиционно банкиране на групата (Пазари, Финансиране и консултантска дейност, Финансови институции, Лизинг и Факторинг), ще запази позицията си, докато бъде определен негов приемник.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?