УНСС е поискал по-голям държавен прием на студенти

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) е направил предложение до Министерството на образованието и науката за държавен прием на 3475 студенти за 2009/2010 г. - с 50 души повече от тази година. Това съобщиха от учебното заведение в понеделник.

За втора поредна година приемът ще бъде не в специалности, а в шест професионални направления. Исканията за местата за бакалаври в професионалните направления са: "Икономика" - 2 475, "Администрация и управление" - 375, "Политически науки" - 200, "Право" - 150, "Обществени комуникации и информационни науки" - 75, "Социология" - 50. 150 студенти, дистанционна форма на обучение, ще бъдат приети във филиала на УНСС в Хасково.

Предварителните изпити ще са пет и ще се състоят в съботните и неделните дни от 22 март до 5 април. Срокът за подаването на документи е от 16 февруари до 18 март.

Редовните изпити в УНСС ще бъдат от 11 до 26 юли. Документите за тях ще се подават от 18 май до 8 юли. При подаването на документите кандидат-студентите ще получат компютърна разпечатка. В нея ще бъдат отбелязани датата, часът, сградата и залата, където ще се състои изпитът. Оценките ще се обявяват най-късно 48 часа след всеки изпит в сайта на УНСС, на листинги, разлепени в сградата на университета, или чрез SMS-съобщения до кандидат-студентите, пожелали това. Всички изпити ще започват в 9.00 ч. и продължават три астрономически часа.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?