"Уолстрийт джърнъл": Вашингтон няма ефективни средства да повлияе върху Москва

Вашингтон не разполага с ефективни методи, с които може в краткосрочен план да повлияе върху позицията на Москва спрямо кризата в Украйна, а също така и по други международни въпроси, се казва в публикация в американския вестник "Уолстрийт джърнъл".

"САЩ разбраха, че е трудно да размекнат позицията на Русия, и официални американски лица признават, че имат ограничени възможности да влияят върху нейната вътрешна политика", се посочва в коментара на вестника.

"За Русия Украйна е въпрос от ключово значение за националната сигурност и тя няма лесно да се реши на промяна на своята политика, още по-малко в краткосрочен план, - казва висш
служител от администрацията на Обама, цитиран от "Уолстрийт джърнъл". - Ние видяхме някои промени в тактиката, обаче не смятам, че ще видим фундаментална промяна в стратегията на Москва спрямо Украйна".

Вестникът предрича ново влошаване на руско-американските отношения във връзка с украинската криза, след като Москва призна резултатите от изборите, проведени от проруските сепаратисти в двете контролирани от тях източноукраински области. Тези избори слагат край на затишието в конфликта и вещаят нова ескалация на напрежението, отбелязва "Уолстрийт джърнъл".

Споделяне

Още от Свят