"Уолтопия" официално подкрепи "София прайд"

Компанията окачи знамето на движението ЛГБТИ на фасадата на офиса си

Знамето на дъгата – международно признатият флаг на движението в подкрепа на правата на лесбийки, гей мъже, бисексуални, трансджендър и интерсекс хора (ЛГБТИ) с дължина 21 метра украсява фасадата на офис сградата на "Уолтопия" в "София Тех Парк".

Инициативата е първата по рода си и е знак на съпричастност от ръководството и администрацията на "Уолтопия" за единадесето издание на "София Прайд" – мирно шествие на ЛГБТИ и техните близки и приятели.

"Разговарях със сина си, когато засегнахме темата дали ЛГБТИ трябва да имат право да осиновяват деца. Дадох си сметка, че те се чувстват неприети и заради трудната си ситуация се опитват да намерят щастието по свой начин. Ето защо решихме да подкрепим София Прайд – хората не трябва да се страхуват да бъдат себе си, независимо какви са", казва Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на световния лидер в производство на изкуствени катерачни стени "Уолтопия".

Компанията подкрепя официално "София Прайд" не само като издига официалния символ на хората с различна сексуална ориентация и полова идентичност, но и чрез финансово дарение.

Служителите на компанията организирано ще посетят "София Прайд", за да заявяват подкрепа си за борбата срещу дискриминацията.

"Искрено благодарим на Ивайло Пенчев и целия екип на "Уолтопия" за подкрепата и смелостта да го направят. Символичният жест е още един начин да повишим видимостта за ЛГБТИ общността в столицата и е знак за приемственост. Надяваме се, че по-често ще ставаме свидетели на подобни жестове от страна на бизнес организациите у нас, които ще припознаят съществуването на нехетеросексуални граждани не само покрай прайда", казва Венета Лимберова от организационния комитет на "София Прайд".

Столичното заведение Skaptobara също подкрепи "София прайд" по нетрадиционен начин. На фейсбук страницата си то пусна реклама на бургер с манго на фона на знамето на дъгата.

Не закъсняха и заплахите. Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера написа, че е интересно да се провери какво се върши в това заведение.

Споделяне

Още от Общество

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?