Уорлик: Правителството само да се справи с агентите-дипломати

Темата за българските посланици, които са били сътрудници на Държавна сигурност (ДС), със сигурност е много интересна, но тя е въпрос, с който правителството трябва да се справи само. Това заяви в сряда посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик, след срещата си в парламента с депутати от ГЕРБ.

На журналистически въпрос дали хора, работили за ДС, трябва да бъдат назначавани като дипломати, Уорлик заяви, че това трябва да бъде дискутирано в парламента.

Това е решение, което България трябва да приеме за себе си, каза посланикът. Попитан той би ли приел в САЩ посланикът да е бивш служител на ДС, Уорлик посочи, че няма коментар, който да смята за уместно да прави.

С депутатите от управляващата партия Уорлик е обсъдил законодателните инициативи на ГЕРБ. Имах възможност да задам своите въпроси, каза дипломатът. По думите на заместник-председателя на парламента Анастас Анастасов срещата е била напълно рутинна. Уорлик се интересувал от Изборния кодекс и от приоритетните закони, които ще бъдат приети след Нова година.

Посланик Уорлик винаги е проявявал специален интерес и е изразявал подкрепа за правителството в борбата му с корупцията и организираната престъпност, заяви Анастасов.

Посланикът се е интересувал на какъв етап от обсъждането в парламента са промените в двата закона, с които се регламентира създаването на специални съдилища.

Споделяне

Още по темата

Още от България