Управител на фирма на АКБ стана зам.-шеф на митниците

Управител на фирма на АКБ стана зам.-шеф на митниците
Министърът на финансите Пламен Орешарски назначи в сряда нов заместник-директор на Агенция "Митници", съобщиха от ведомството вечерта. Румен Петров Божинов заема мястото на подалия оставка Димитър Толев, чието име фигурираше в списъка на вътрешния министър Румен Петков за корумпирани митничари. Толев обяви през ноември, че ще се оттегли от поста си.

Божинов е назначен по предложение на директора на Агенция "Митници".

Асен Асенов и ще отговаря за дирекции "Митническо разузнаване и разследване" и "Последващ контрол".

Справка в ДАКСИ сочи, че Румен Божинов е управляващ във фирмата “АКБ Компания за мениджмънт и сигурност”, която е собственост на Николай Банев, който притежава “АКБ Форест”. Новият зам.-шеф на митниците е и член на управата на Сдружение “Национална организация на митническите агенти.”

Собственик е на 30 на сто от фирмата “Сървиз груп”, която се занимава с търговско посредничество с разнообразни стоки. Останалите 70 на сто са на Николай Русинов. Божинов е имал и изцяло собствено фирма “Румен Божинов-РИМЕС”, която се е занимавала с консултации по управление и стопанска дейност. Тя обаче е прекратила дейността си на 20 юни 2006 г., явно в очакване на назначението. Възможно е Божинов да е заличил и останалите си фирмени участия, но това да не е отразено все още в ДАКСИ.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?