Управителката на столичния психодиспансер е уволнена заради отказ да приема пациенти

Д-р Гълъбина Тарашоева

Заради системен отказ да хоспитализира психично болни управителят на Столичния диспансер д-р Гълъбина Тарашоева беше освободена от длъжност. Столичният общински съвет реши до провеждането на конкурс изпълняващ длъжността управител на Центъра за психично здраве да бъде доктор Анна Попова.

Заместник-кметът по финансите и здравеопазването Дончо Барбалов заяви, че бившето ръководство на психодиспансера е направило опит да закрие единствения спешен кабинет в София.

“Общинският съвет взе правилното решение и реши един огромен проблем, който застрашаваше здравето на софиянци. Може би не е известно на широката публика, но през последните месеци вече бившето ръководство на дружеството правеше опит да закрие единствения спешен кабинет в София, който годишно обслужва 1800 пациенти по спешен ред, и успяхме да овладеем ситуацията, но се оказа, че проблемите продължават“, каза той, цитиран от БНР.

“Единственият начин да те приемат там, най-вероятно, е да отидеш с някоя медия, по възможност телевизия. Мисля, че това е недопустимо. Тук става въпрос за затруднен достъп до здравна услуга, което е голям проблем.

Няма значение дали са спазени процедурите, дали законът допуска да връщаш пациенти, това не бива да се случва в общинско лечебно заведение“ , каза той.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?