Управление на електроуредите и защита на дома през смартфона вече възможно и у нас

Управление на електроуредите и защита на дома през смартфона вече възможно и у нас

Любителите на технологичните иновации у нас вече ще могат да ги използват за управление на електроуредите вкъщи според нуждите си и да защитават дома си чрез приложение на смартфона си. За първи път на българския телеком пазар е достъпно цялостно и достъпно решение за управление на дома, съобщиха от Мтел в понеделник.

Телекомът стартира услугата, която е единственият у нас продукт с изкуствен интелект, който изучава навиците на ползване и така може да се пригоди към предпочитанията на всеки член от семейството. Мтел Smart Home се предлага в два пакета – Comfort и Security.

Първият включва смарт контакт, чрез който потребителят може да управлява работата на своите електроуреди, когато е извън дома. За по-голяма енергийна ефективност в комплекта е включена и смарт крушка и сензор, който засича движението и измерва осветеността и температурата в помещението, в което е монтиран.

Пакетът за защита на дома включва сензор, който показва когато има отворена врата или прозорец при напускане на дома. Допълнително включената в предложението сирена алармира със силен звуков сигнал, когато непознат влезе в жилището, и изпраща известие до телефона на абоната. Така той винаги знае кой е вкъщи, както и по кое време член на домакинството е излязъл.

В пакетите са включени устройства, които се инсталират бързо и лесно – за да се ползва самата услуга е нужно единствено да се изтегли и настрои приложението Smart Home Solution от Google Play или App Store, информират от компанията.

Цената на всеки от пакетите с включени устройства е 26.99 лева на месец. Ако оборудването се купи отделно – на цена от 149.99 лева, месечният абонамент пада до 19.99 лева.

Услугата е поредната стъпка от стратегията на МТел да бъде иновативен лидер на пазара. През миналата година компанията първа от големите телекоми пусна собствени телевизионни канали – Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2. Впоследствие стартира и първата у нас онлайн платформа за дигитални услуги, включваща над 20 "облачни” услуги. Телекомът продължава да развива и иновативните услуги МtelNow и Net Box, които гарантират на клиентите достъп до телевизия на мобилни устройства и неограничен домашен интернет в цялата страна.

Споделяне

Още от Бизнес