Управляващите “отклоняват” евросредства за “свои хора”

Некомпетентността на голяма част от местните власти ще попречи за правилното използване на възможностите на европейските фондове, но по-голямата беда идва от усложняване на процедурите от централната власт в София, заяви евродепутатът от ГЕРБ Николай Младенов (ЕНП) в неделя на пресконференция в Русе. Той посочи, че управляващата коалиция и специално БСП усложнява умишлено условията за приемане на проекти, за да може да отклонява средства към "свои хора", предаде БТА.

Съмненията за купуване на изборни гласове не могат да блокират получаването от България на средства от еврофондовете, защото това ще е колективно наказание срещу целия български народ, който не трябва да страда поради корупцията в управляващата коалиция, обясни евродепутатът.

Той смята, че негативните явления при последните местни избори са потвърдили, че предсрочните парламентарни избори ще са оздравителни за българската политическа система.

По инициатива на Николай Младенов се проведе обучение за кметовете, общински съветници, координатори от Русенска област, избрани с листата на ГЕРБ. Те се запознават с нормативните актове, регламентиращи териториалното устройство и местното самоуправление, както и възможностите за финансиране на общините от Европейските структурни фондове, предаде БТА.

Споделяне

Още от България