Реформаторският блок:

Управляващите ще наградят с постоянни постове ”послушнците” в МВР след изборите

Атанас Атанасов призова ГЕРБ да инициира вот на недоверие заради партизанщината във ведомството

Управляващите ще наградят с постоянни постове ”послушнците” в МВР след изборите

С приемането на новия закон за МВР назначените без конкурс послушници в системата ще бъдат наградени с постоянни назначения след изборите, заяви в събота ген. Атанас Атанасов на пресконференция на Реформаторския блок. Според него скандалните назначения, както и провалената акция в Лясковец и случаят с "белия автобус" от летните протести, са достатъчни да се поиска вот на недоверие към правителството и да последват редица оставки във висшето ръководство на МВР.

”Непровеждането на конкурси за заемане на ръководни длъжности в МВР е тежко нарушение на закона и явна злоупотреба с власт. В нарушение на закона министър Йовчев назначи временно стотици началници в системата. Това е подход за тестване на удобни, послушни и зависими служители от кадровата банка на задкулисието”, каза Атанасов.

”Основен ефект от тази кадрова злоупотреба е, че тя води до тежка демотивация на всички съвестни служители на МВР”, посочи той.

Атанасов коментира, че служителите в системата нямат личен мотив да се стараят в службата си, защото от това не зависи кадровото им израстване.

Според него преди изборите с приемането на новият закон за МВР ще бъдат наградени с постоянно назначаване ”послушниците”.

”Цялостната политика на МВР е вредна за държавата и пагубна за българското общество и аз се надявам опозицията в парламента, в лицето на ГЕРБ, да предприемат някакви действия и в парламента, за да стане публично известно каква е тази политика, която се води, особено в областта на кадрите, защото тази демотивираща политика ще даде тежки отражения за дълъг период от време”, коментира Атанасов.

”Тази партизанщина в назначаването на лица на ръководни длъжности - хора, които нямат никакъв авторитет сред подчинените си, защото те им знаят кирливите ризи, да станат техни ръководители, дълги години ще тегне върху МВР. Изобщо, цялостната политика за потискане на гражданската активност на българите от страна на МВР е ужасяваща”, каза още Атанасов.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?