Управляващите задължиха държавни фирми да внесат още 88 млн. лева в бюджета

Управляващите задължиха държавни фирми да внесат още 88 млн. лева в бюджета

Министерският съвет е приел постановление за внасяне на 88 милиона лева допълнително в държавния бюджет за 2013 година от страна на 10 държавните предприятия и дружества. Това става ясно от съобщение на правителството в събота.

В списъка са "Ръководство на въздушното движение", "Пристанищна инфраструктура", "Южноцентрално държавно предприятие" – Смолян, "Югозападно държавно предприятие" – Благоевград, "Северноцентрално държавно предприятие" – Габрово, "Летище София", "Пристанище Бургас", "Пристанище Варна", "Терем" и "Агенция дипломатически имоти в страната".

От правителството допълват, че анализите на финансовото им състояние към края на септември са показали, че финансовото състояние на предприятията е стабилно и те генерират положителен финансов резултат.

Това е така ”независимо от влошената икономическа обстановка и повишената икономическа несигурност в страната в резултат и на водената проциклична фискална политика през предходните няколко години”, се казва в съобщението.

Пресцентърът на Министерския съвет допълва, че въпросните 10 предприятия разполагат с достатъчно пари и внасяне на допълнителни средства в централния бюджет няма да наруши нормалният режим на тяхната работа.

Споделяне

Още от Бизнес