Ураганът Харви взе пет жертви

Стихията отслабна до тропическа буря, но нанесените щети са значителни

Ураганът Харви взе пет жертви

Ураганът Харви, който връхлетя крайбрежието на американския щат Тексас, е взел най-малко пет жертви, съобщиха световните агенции.

Полицията в американския град Хюстън съобщи, че жена е загинала при наводнение.. По-рано беше съобщено за човек, загинал при пожар в дома си в град Рокпорт в разгара на бурята.

Около 30 души с наранявания са получили медицинска помощ, а още 30 до 40 са в неизвестност.

Харви достигна крайбрежието на Тексас като ураган от четвърта категория, но после отслабна до тропическа буря. Щетите, които нанесе в крайбрежните градове обаче, са значителни, а се очакват и нови проливни валежи.

Американската брегова охрана е спасила най-малко 20 души при различни инциденти, свързани с урагана. Капитан Тони Хан, командващ бреговата охрана в участъка на град Корпъс Кристи, каза, че два хеликоптера са успели да спасят 18 души - трима от рибарска лодка, четирима от шлеп и 11 от два влекача.

Бреговата охрана спасила също двама души и кучето им, блокирани близо до град Рокпорт, където щетите, нанесени от урагана, са много сериозни.

Според Националния център за ураганите в момента Харви се задържа над Южен Тексас и Мексиканския залив.

Синоптиците предупредиха за опасност от торнадо по крайбрежието на щатите Тексас и Луизиана.

Жители на предградието на град Хюстън, Сайпръс, съобщиха за преминало торнадо, което нанесло поражения на няколко къщи и други сгради, без обаче някой да пострада, отбелязва АП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят