Ураганът Игнасио наложи евакуацията на 3000 души на полуостров Долна Калифорния в Мексико

Ураганът Игнасио връхлетя вчера върху полуостров Долна Калифорния в Мексико с ветрове със скорост120 км в час, които събориха дървета, електрически стълбове и пътни знаци, а проливните дъждове наводниха шосетата, предаде Ройтерс.

Властите евакуираха около 3000 души от особено рисковите зони, като ги настаниха в укрития, докато Игнасио преминаваше през Ла Пас - рибарски център с население 170 хиляди души, което е спирка за шкипери на яхти от цял свят.

Бурята се е оттеглила от Лос Кабос - известен център за голф и риболов. Телевизионни кадри показаха коли и пикапи, затънали по наводнените крайбрежни пътища, както и местни хора до коляно във вода, които окастрят с мачете съборени от стихията дървета, посочва Ройтерс.

Според АП скоростта на ветровете на Игнасио в южната част на Долна Калифорния е достигала до 150 км в час. Агенцията посочва, че една пътна магистрала е била прекъсната поради свличане на кални маси. Няма съобщения за убити и пострадали от урагана. Местните власти предупреждават, че заплахата още не е отминала.

По БТА

Още от Свят

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: