Ураганът “Кирил” връхлетя Европа и взе първите си жертви

Ураганът “Кирил” връхлетя Европа и взе първите си жертви

Ураганът "Кирил", който вече вилнее в Германия, предизвика отлагането на десетки полети, съобщи в четвъртък ББС. Очаква се положението по берлинските летища да се влоши през следващите часове.

По информация на Франс прес “Кирил” е взел първата си жертва в Германия. Мъж бил премазан от паднало дърво, докато шофирал в югозападната провинция Баден-Вюртемберг.

Загиналите във Великобритания са трима. Толкова са жертвите и в Холандия, като други трима души са леко ранени при падане на строителен кран в Утрехт.

Според метеоролозите между 21 и 22 ч. местно германско време ураганът ще стигне връхната си точка в североизточната част на страната. Предполага се, че вятърът в ще достигне до 125 км/ч.

Метеоролозите предупреждават хората да не напускат домовете си, освен при спешни случаи, а учебните занятия в четвъртък бяха прекратени.

Препоръчва се шофьорите да бъдат особено внимателни, а автомобилите да бъдат прибрани в гаражите и да не бъдат паркирани под дърветата.  

Пожарната и полицията в германската столица са в повишена готовност, като на разположение са и около 40 000 доброволци, които са помагат при евентуални щети. 

Особеното в случая с урагана "Кирил" е, че той ще премине през цялата страна и ще засегне цяла Германия, посочват метеоролозите. Това е една от най-силните бури в страната през последните 20 години.

От Националния институт по метеорология и хидрология в България уверяват, че бурята ще отмине нашата страна. Според метеоролозите вятърът ще утихне до няколко дни.

Споделяне

Още от Свят