Урсула фон дер Лайен се похвали с раждането на първо внуче

Урсула фон дер Лайен

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се похвали с раждането на първото си внуче. Детенцето се е родило миналия месец, а самата Фон дер Лайен написа в социалните мрежи, че е "горда баба", предаде ДПА.

Бившият германски министър на отбраната и майка на седем деца качи днес снимка в Инстаграм, на която е тя позира усмихната заедно с бебето и нарече това "вълшебен миг". Фон дер Лайен не разкри името, нито точната рождена дата на бебето, нито пък спомена имената на неговите родители, но в реч вчера тя разкри, че то е родено миналия месец и е момиченце.

"Да прегърна своята внучка за пръв път е един от онези мигове, които ти помагат да оцениш всичко стойностно и ти напомнят за истински важните неща в живота", каза тя вчера на церемония във френския град Страсбург.

Седемте деца на Урсула фон дер Лайен и съпруга ѝ Хайко, който е лекар и учен, са родени между 1987 и 1999 г. Преди да поеме председателството на Европейската комисия през 2019 г., Урсула фон дер Лайен беше и министър на труда, а преди това и министър по въпросите на семейството в правителството на Ангела Меркел.

Споделяне

Още от Европа

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?