US-пилоти тренирали в България заради по-либералния режим на полетите

Американски военни пилоти от базата в Рамщайн тренират в България, защото страната ни налага по-малко ограничения на полетите в сравнение с Германия. Това пише вестникът на американската армия "Старс енд страйпс" по повод на завършващото съвместно учение на българските и американските военновъздушни сили "Тракийска пролет", предаде в петък БТА.

Учението е позволило на пилоти на транспортни самолети С-130 да преминат обучение, което по принцип не могат да получат в Германия, отбелязва изданието. "Старс енд страйпс" пояснява, че по-малките ограничения в България са дали възможност на американските пилоти да отработят мисии на малка височина.

Вестникът обръща внимание, че учението е станало в момент, когато американската армия планира да изпрати това лято в България първата си група подразделения, които ще бъдат разполагани в страната ни на ротационен принцип. През април миналата година двете страни подписаха 10-годишен договор за съвместно използване на три български военни бази, припомня "Старс енд страйпс".

Споделяне

Още от България