Условни присъди в Перник на хора, сочени за близки на Баретата

Условни присъди получиха петима от седемте подсъдими от групата на Златомир Иванов - Баретата в Перник, съобщи БТА в петък. Наказанията бяха наложени след споразумение между прокуратурата и защитата на обвиняемите.

Седем перничани - Мартин Димитров, Бисер Борисов, Ангел Ангелов, Кристиян Милчов, Марио Крумов, Методи Спасов и Огнян Станимиров бяха обвинени в участие в организирана престъпна група, а първите двама - и в нейното ръководене, както и в незаконно лихварство.

За виновни се признаха Огнян Станимиров, Марио Крумов и Методи Спасов. Станимиров бе наказан с две години лишаване от свобода с четиригодишен изпитателен срок, Крумов получи условна присъда две години и половина, същото наказание бе присъдено и на Спасов.

В затвора ще бъде година и половина само Кристиян Милчов, който в момента е зад решетките за кражба.

За ръководене на бандата и за лихварство съдът наказа с три години условно с петгодишен изпитателен срок Бисер Борисов. С толкова е отложено и изтърпяването на наказанието на Ангел Ангелов - Геле, който бе осъден на две години и осем месеца лишаване от свобода.

Делото ще продължи по общия ред само срещу сочения за дясна ръка на Баретата Мартин Димитров - Маката, който не се призна за виновен.

Групата е създадена през август 2008 г. от Мартин Димитров с цел да разпространява наркотици на територията на най-големия пернишки квартал "Изток". Борисов и Димитров системно са предоставяли заеми на лица от Перник срещу месечна лихва от пет до 20 процента.

Споделяне

Още от България