Установена е самоличността на похитителите на двамата турски пилоти в Бейрут

Пилотите няма да бъдат освободени скоро

Ливанското вътрешно разузнаване е установило самоличностите на похитителите на двамата турски пилоти в Бейрут, съобщи турският телевизионен канал СиЕнЕн-Тюрк.

Установено, че организаторът на отвличането е син на един от отвлечените миналата година в Сирия ливански шиити. Отвличането е било планирано предварително.

Предполага се, че отвлечените пилоти (служители на Търкиш еълайнс) са държани в южната част на Ливан.

Членове на групировката "Гости на имам Риза" отвлякоха в петък пилотите, за да накарат Анкара, която подкрепя сирийските бунтовници, да ги принуди да освободят девет ливански шиити, които те държат от май 2012 година.

Отвлечените в Бейрут пилоти от авиокомпанията Търкиш еърлайнс скоро няма да бъдат освободени. Това заяви по-рано представителят на Сирийския национален съвет Халед Ходжа. Според Ходжа процесът за освобождаването на двамата турски пилоти се усложнява заради принципните позиции на похитителите, информира турската телевизия Хабертюрк.

Опитите да се убеди Свободната сирийска армия да пусне ливанските заложници също може да не донесат резултати заради липсата на отчетлива йерархия в структурата ѝ. Даже в случай, че началникът на генералния щаб на Свободната сирийска армия нареди ливанците да бъдат освободени, това нареждане може да не бъде изпълнено, каза Ходжа.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят