Утре излита вторият от шестте ремонтирани МиГ 29

Утре ще бъде пробният полет на втория от ремонтираните общо 6 изтребителя МиГ 29 в пловдивския клон на "Терем" - завод "Георги Бенковски". Това съобщи директорът на завода Йордан Кишишев, цитиран от БТА. Изпитанието ще започне в 11 часа на авиобаза Граф Игнатиево.

В петък бе пробният полет на първия от МиГ-овете, чиито ремонт закъсня с три месеца. За да бъде спазен поредния, отложен във времето по вина на РСК МиГ, срок и за да изпратят от консорзиума нужните резервни части министърът на отбраната Николай Свинаров отново заплаши, че ще поиска неустойка за неспазване на договореностите. Преди няколко седмици той заяви пред журналисти, че е подписал заповед за половин милион долара неустойка, източници от мнозинството обаче твърдят, че и до този момент тя не е била изплатена. Беше само дисциплинираща мярка, заяви добре информиран източник.

Специално за изпитанията на шестте ремонтирани самолета е сформиран българо - руски екип под ръководството на зам.-генералния директор на РСК МиГ Владимир Ерьогин.

Според Йордан Кишишев досегашните резултати дават основание да се очаква изпитанията на останалите два бойни и два учебно-бойни самолета да минат според предварителния график.

Споделяне

Още от България