Увеличават се българските студенти във Великобритания

Броят на българските студенти във Великобритания нараства през последните години, съобщи в четвъртък Ирене Финлайсън - международен експерт в UCAS - централизираната система за кандидатстване във висши училища във Великобритания. През тази година 1680 българи са кандидатствали в университети във Великобритания, като от тях са приети 1226. За сравнение през 2008 г. 1100 българи са кандидатствали в британските университети, а от тях са били приети 882-ма.

Финлайсън обясни, че най-търсените специалности във Великобритания от българските младежи са мениджмънт и бизнес, компютърни науки, право, икономика, архитектура, психология, политология и дизайн.

От консултантската къща за образование в чужбина "Дарби" съобщиха, че на 24 и 25 октомври в хотел "Радисън" в София ще се състои седмото издание на

европейското изложение за образование в чужбина. Консултанти ще информират кандидатите и техните родители за възможностите за обучение в средни и висши училища в чужбина. За първи път ще бъде представен каталог с информация за над 50 средни училища в чужбина.

"Увеличава се броят на българските деца, желаещи да получат средното си образование в чужбина", съобщи управителят на консултантската къща Бистра Илиева.

На изложението ще бъдат организирани и съпътстващи семинари, на които ще бъде представена информация за това как кандидатите да напишат мотивационно писмо и препоръка, и как да подготвят документите си за кандидатстване в чужбина.

Споделяне

Още от България