Уволнен е шефът на варненската морска администрация

Изпълнителният директор на ИА "Морска администрация” (ИАМА) Николай Апостолов уволни в сряда капитан за далечно плаване Богдан Богданов, директор на дирекция "Морска администрация – Варна", съобщиха от транспортното министерство.

Часове преди това Богданов посрещна като домакин еврокомисаря и зам.-председател на ЕК Сийм Калас и министъра на държавната администрация и административната реформа Николай Василев, представи им дейността на поверената му дирекция и получи сертификат за компютърна техника, предоставена от Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР), съобщи сайтът Морето.нет.

Заповедта е за дисциплинарно уволнение, мотивите са изписани в 6 страници, казва Николай Апостолов пред варненския сайт. Констатирано е сериозно нарушение на вътрешните процедурни правила на агенцията в областта на държавния пристанищен контрол. По думите на кап. Апостолов кап. Богданов е делегирал на инспектори от дирекцията правото да задържат кораби по технически причини, но е запазил само за себе си правото да ги освобождава.

Преди близо 2 седмици срещу кап. Богданов беше образувано дисциплинарно производство, кабинетът му беше запечатан, а той самият той беше временно отстранен от длъжност. Седмица по-късно бе възстановен на длъжността си, но започна да пише обяснения и бе поканен да се яви пред дисциплинарен съвет на агенцията в София.

Тогава Богданов коментира, че както и да протече срещата му в София, явно изходът на случая е предрешен, но бе категоричен, че не е направил нищо нередно през всичките си 38 години трудов стаж.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?