Уволнен полицейски шеф осъди МВР и се върна на работа

Уволненият преди повече от две години началник на антимафиотите в Перник Роберт Петров е осъдил МВР и e възстановен на работа. Информацията бе потвърдена от вътрешното ведомството, съобщи БТА в петък.

Петров бе освободен от служба през февруари 2008 г. заедно с още петима началници от пернишката полиция. Тогавашното ръководство на МВР, оглавявано от Румен Петков, изтъкна като причина за уволненията незадоволителна работа за противодействие на престъпността в града.

"Напуснах МВР, след като ме принудиха. Заведох дело, че волята ми е опорочена, след упражнен психологически натиск", обясни Петров. Той е възстановен с решение на Върховния административен съд.

От областната дирекция в Перник поясниха, че сега Петров е назначен като началник на "Икономическа полиция". Той работи в системата на МВР от 2000 г. Преди това е бил във Военното контраразузнаване. В продължение на шест години е бил началник на пернишките антимафиоти.

Преди около година неизвестни лица подпалиха ползвания от Петров "Мерцедес", който се водеше собственост на фирма "Паки инженеринг" Пламъците засегнаха и автомобила на съпругата на Петров, който твърдеше, че това е опит за сплашване от страна на пернишкия ъндърграунд.

Споделяне

Още от България