Военното ведомство лансира нов кариерен модел

Уволнен шеф на държавна фирма върнат от наследника си като негов заместник

Уволнен шеф на държавна фирма върнат от наследника си като негов заместник

Военното министерство реализира поредното си странно кадрово решение - този път в дружеството "Снабдяване и търговия – МО", което е натоварено с продажбата на излишната за армията техника и въоръжение.

 

Миналия месец военният министър Ангел Найденов освободи управителя на дружеството Ваньо Кръстев, назначен на поста по-рано също от правителството на Орешарски.

 

Военното министерство не обяви официално мотивите за освобождаването на Кръстев, но то съвпадна със скандал около търг за продажбата на части от старите германски танкове "Майбах".

 

Частите бяха спрени от продажба, а министерството обяви, че ще провери как е направена оценката на стойността им.

 

Подозренията са, че комисията по търга не е отразила факта, че частите имат и сериозна колекционерска стойност.

 

След освобождаването на Кръстев за негов наследник е назначен Емил Петров, който в миналото е заемал същия пост.

 

В петък от военното министерство потвърдиха за Mediapool, че Петров е назначил освободения Ваньо Кръстев за свой заместник.

 

Какви са мотивите за връщането на Кръстев в ръководството на дружеството не се съобщава. Също както стана преди това при освобождаването му.

 

Танковете "Майбах" са апетитна хапка за колекционерите на оръжия и техника от времето на Втората световна война. Такива машини бяха разположени като вкопани танкови огневи точки по границата с Турция, но станаха обект на кражби.

Споделяне

Още по темата

Още от България