Уволнена служителка на Белия дом пусна нов компрометиращ запис

Доналд Тръмп и Омароса Маниголд Нюман през септември 2016 г.

Бившата служителка на Белия дом Омароса Маниголт Нюман разпространи нов аудиозапис, съдържащ предполагаем опит за купуване на мълчанието ѝ след уволнението ѝ от президентството, предаде Асошиейтед прес.

В аудиозаписа, направен от нея тайно и излъчен по канала Ем Ес Ен Би Си снахата на Доналд Тръмп - Лара, съпруга на сина на Тръмп - Ерик Тръмп, се чува да предлага на Омароса работа с месечна заплата 15 000 долара. Работата не изисквала нищо друго, освен Омароса да говори положително от името на Тръмп като част от кампанията му за преизбиране. В записа Лара Тръмп се чува да споменава за информация на в. "Ню Йорк таймс", която навеждала на мисълта, че Маниголт Нюман имала вътрешни сведения, които можело да навредят на Тръмп.

Тайният аудиозапис е един от няколкото разпространени от Маниголт Нюман тази седмица в подкрепа на твърденията в нейна книга.

Омароса Маниголт Нюман беше една от участничките в риалити шоуто на Тръмп "Стажантът". Тя беше една от най-изтъкнатите афро-американски поддръжници на Тръмп по време на кампанията му. Омароса бе наета в Белия дом като асистентка. Тя стана директор по въпросите на комуникацията в офиса на Белия дом за връзки с обществеността и като такава получаваше по 179 000 долара на година. Твърди се, че тя не се е нравила на много от колежките си и че накрая бил отстранена от началника на канцеларията на Тръмп Джон Кели заради "значителни въпроси, свързани с почтеността".

В записи, публикувани от нея, се твърди, че Тръмп не бил наясно с уволнението ѝ през декември миналата година и че Кели я посъветвал да се оттегли приятелски и това нямало да създаде проблеми в бъдеще, свързани с нейната репутация.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят