Уволнения в строителна фирма заради проблемен ремонт в София

Уволнения в строителна фирма заради проблемен ремонт в София

Уволнения във фирмата "Пътища и съоръжения" заради проблемите по ремонта на софийските булеварди "Шипченски проход" и "Асен Йорданов". Освободени от постовете си са изпълнителният директор инж. Николай Додеков и техническите ръководители, отговорни за проекта - Константин Георгиев и Христо Дживтерeв, съобщиха от дружеството.

Ремонтът на двата булеварда беше критикуван неколкократно от кмета на София Йорданка Фандъкова. Проблемите, обявени от нея, бяха свързани с качеството на асфалта и ремонта на тротоарите. Фандъкова обяви, че договорът с фирмата ще бъде прекратен. Той включва ремонт и на още едно трасе в столицата и е за общо около 8 млн. лева. Все още няма официална информация за анулирането му в регистъра на обществените поръчки.

От "Пътища и съоръжения" припомниха, че незабавно са предприети "адекватни мерки и за своя сметка отстрани положената настилка в зоните на неравност и асфалтира повторно участъците от пътните платна". Ремонтът на двата булеварда вече е приключен.

"Пътища и съоръжения" ЕАД е с дългогодишен опит в строителството, реконструкцията и рехабилитацията на пътища и прилежащата им инфраструктура. Дружеството има ресурси за качествено изпълнение на пътни инфраструктурни обекти и е доказало това през годините", обявиха в петък от компанията.

"Пътища и съоръжения" ЕАД никога не е толерирало и няма да толерира недобри строителни практики", добавиха от дружеството.

По-рано през седмицата кметът обяви, че компании с прекратени заради лошо качество договори, няма да се допускат до обществени поръчки. В същото време тя обясни, че вина за лошите ремонти вероятно имат отделни служители на дружествата и строители. Фирмите нямали интерес от подобни практики понеже трябвало да оправят проблемите за своя сметка, от което губят пари.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Трябва ли да се приеме гласуване по пощата и видеонаблюдение в секциите?