Уволнения в строителна фирма заради проблемен ремонт в София

Уволнения в строителна фирма заради проблемен ремонт в София

Уволнения във фирмата "Пътища и съоръжения" заради проблемите по ремонта на софийските булеварди "Шипченски проход" и "Асен Йорданов". Освободени от постовете си са изпълнителният директор инж. Николай Додеков и техническите ръководители, отговорни за проекта - Константин Георгиев и Христо Дживтерeв, съобщиха от дружеството.

Ремонтът на двата булеварда беше критикуван неколкократно от кмета на София Йорданка Фандъкова. Проблемите, обявени от нея, бяха свързани с качеството на асфалта и ремонта на тротоарите. Фандъкова обяви, че договорът с фирмата ще бъде прекратен. Той включва ремонт и на още едно трасе в столицата и е за общо около 8 млн. лева. Все още няма официална информация за анулирането му в регистъра на обществените поръчки.

От "Пътища и съоръжения" припомниха, че незабавно са предприети "адекватни мерки и за своя сметка отстрани положената настилка в зоните на неравност и асфалтира повторно участъците от пътните платна". Ремонтът на двата булеварда вече е приключен.

"Пътища и съоръжения" ЕАД е с дългогодишен опит в строителството, реконструкцията и рехабилитацията на пътища и прилежащата им инфраструктура. Дружеството има ресурси за качествено изпълнение на пътни инфраструктурни обекти и е доказало това през годините", обявиха в петък от компанията.

"Пътища и съоръжения" ЕАД никога не е толерирало и няма да толерира недобри строителни практики", добавиха от дружеството.

По-рано през седмицата кметът обяви, че компании с прекратени заради лошо качество договори, няма да се допускат до обществени поръчки. В същото време тя обясни, че вина за лошите ремонти вероятно имат отделни служители на дружествата и строители. Фирмите нямали интерес от подобни практики понеже трябвало да оправят проблемите за своя сметка, от което губят пари.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?