Уволненията в "Дума" са груба грешка, според Румен Петков

Зам.шефът на БСП Румен Петков определи като груба грешка отстраняването на част от журналистите от екипа на в. "Дума" и специално посочи, че Велислава Дърева е едно от емблематичните имена на лявата журналистика.

"Според мен това е груба грешка и грешка, която ще има определени последствия и върху самия вестник, едно от които вие казахте - част от хората, които купуват "Дума", който в това число и се самоопределя като левия вестник, ще имат доста сериозни резерви при такъв, хайде да не го наричаме кадрови погром, но доста тежък кадрови удар, дали това е вестникът, който отговаря на техните интереси и нагласи", каза Петков по БНР.

Запитан дали уволненията на 13-те журналисти се дължат на симпатията между собственика на "Дума" Петър Манджуков и българския премиер Сакскобургготски, Петков препоръча, да пипат Манджуков.

"Дума" е марка, с която БСП има основания да се гордее в последните години, каза още Петков за левия вестник, който партията продаде на оръжейния търговец Манджуков, който бе удостоен с орден "Стара планина" от президента Георги Първанов. Покрай скандала "Петролгейт" се разбра, че членът на ВС на БСП Захари Захариев е сключвал петролна сделка в Ирак за фирмата на Манджуков "машиноекспорт", но и той, и Първанов отрекоха парите от нея да са отишли в касата на БСП или пък за президентската кампания.

Още от България

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: