Уволниха велосипедистката признала, че е показала среден пръст на Тръмп

Доналд Тръмп, ЕПА/БГНЕС
Когато снимка на Джули Бриксман в гръб, на която жената кара колело и показва среден пръст на кортежа на президента на САЩ Доналд Тръмп, обиколи интернет, тя съзнателно пое публично последиците от тази постъпка. Дори с цената на работното си място, съобщи Франс прес.
 
"Той минаваше край мен и кръвта нахлу в главата ми - спомня си 50-годишната самотна майка пред сайта "Хъфингтън пост". - Рекох си: пак е тръгнал за проклетото си голф игрище."
 
Американският президент наистина пътувал за "Тръмп Нешънъл голф клъб", разположен на около 40 км от Белия дом, когато черните лимузини от конвоя му задминали велосипедистката, излязла на разходка в събота, 28 октомври. Брендан Смяловски, фотограф от АФП към Белия дом, обезсмъртил грубия ѝ жест, разпространил се бързо в интернет.
 
"Никога не знаеш какво ще видиш. Никога не знаеш какво може да се случи", обяснява той и уверява, че когато пътува с президентския кортеж, винаги държи пръста на бутона на камерата.
 
Жената се показа твърде упорита и точно това я прави специална - щом конвоят я задмина, тя успя да ни настигне (заради един червен светофар) и отново даде израз на чувствата си, си спомня фотографът десетина дни след случката.
 
Снимката наистина не давала възможност жената с колелото да бъде разпозната, но тя с гордост я използвала за своите профили във Фейсбук и Туитър.
 
Това обаче не се харесало на нейните работодатели от строителната компания "Акима", изпълняваща поръчки за американското правителство и въоръжени сили. Три дни след инцидента тя била уволнена от поста мениджър по маркетинга. 
 
"Казаха ми: разделяме се с теб", разказва Джули Бриксман пред "Хъфингтън пост" и обяснява, че я упрекнали за "непристойно поведение" и "неприлично съдържание", поместено в социалните мрежи.
 
В понеделник прословутата снимка още бе нейна профилна във Фейсбук и Туитър, отбелязва АФП.
 
Агенцията не е успяла да получи коментар от Бриксман и фирма "Акима".
Споделяне

Още от Свят