Ужас в Москва: Жена с отрязана детска глава е задържана край метрото

Очевидец е заснел жената, която крещяла "Аз съм терористка!"

В Москва е задържана жена, която носела отрязана глава на дете и крещяла около метростанция "Октябърское поле": "Аз съм терористка! Аз съм камикадзе!". Тя е детегледачка и е убила детето, за което се грижила, след което запалила дома и излязла, съобщиха правоохранителните органи.

Телевизионният канал "Лайфнюз" излъчи видеозапис, на който се вижда как жената, облечена цялата в черно, размахва най-вероятно глава на дете около входа на станцията. По-късно ТАСС съобщи, че неин източник в правоохранителните органи е потвърдил,че жената наистина е държала отсечена глава на дете. У нея не било намерено взривно устройство.

По-рано тази сутрин стана известно, че в изгоряло московско жилище недалече от същата метростанция е бил намерен труп на 3-4-годишно момиченце с отрязана глава. Според агенция Интерфакс за убийството е заподозряна детегледачката. Говорителката на Главното следствено управление (ГСУ) на Москва Юлия Иванова съобщи, че тя е арестувана.

За жестокото убийство е образувано наказателно дело. По предварителни данни заподозряната детегледачка е гражданка на една от бившите съветски републики от Средна Азия и е родена през 1977 г. Сайтът на вестник "Московский комсомолец", цитиран от БТА, уточнява, че тя се казва Гюлчехра Бобокулова и е от Самаркандска област в Узбекистан.

Според предварителни данни от следствието, цитирани от "Нюзру", след като изчакала родителите с по-голямото дете да напуснат жилището, детегледачката по неустановени причини убила повереното ѝ малко дете, подпалила жилището и се скрила.

"Отчитайки явно неадекватното поведение на задържаната, следователите незабавно са ѝ назначили съдебно-психиатрична експертиза с цел установяване дали тя е способна да разбира значението на своите действия и постъпки", съобщи говорителката на ГСУ, цитира от ТАСС.

Споделяне

Още от Свят