Трусове от епицентъра на майтапа

В БАН повтарят "Слава Боку, Слава Боку", в Перник с винкели търсят Рихтер

Земетресението, което стресна съня ни в първите часове на 22 май и изкара маса хора по улиците, не остави никого безразличен, дори и дежурните зевзеци, които споделиха в социалните мрежи другата гледна точка към сполетялата ни беда.

Естествено, бяха намесени имена на политици. Хората питаха и къде се скриха множеството врачки и гадателки, които са много вещи в познаването, но този път май са се провалили.

Един от най-цветистите и харесвани във Фейсбук постове е: “БАН повтарят: Слава Боку, слава Боку!”

Ето още няколко остроумия от народното творчество:

Перник - хепицентър :-)

Толкова време се е*авахте с Перник. Сега Перник се е*ава с вас

Фидосова била на дискотека в Перник, а МВР арестувало Рихтер, Медведев, Шпонхойер и Карник като главни заподозрени за земетресението.

В Перник мъже с винкели издирват кой е тоя Рихтер !

А при тройната коалиция земетресения нямаше...Последно му дават само 1.9 по скалата на Дянков.

Не усетих земетресението. Бихте ли го повторили?

Епицентърът е в Сирищник- Пернишко. Първанката нещо делаеть!

Някъде около Банкя се пада май епицентърът.

HAARP, определено! Плевнелиев е отишъл да нагледа киберотбраната им и се е облегнал на пулта.

Дали пък няма връзка с новия щит на НАТО, дето вече ни покрива?

Настигаме Япония. Поне в нещо.

Предупреждения за цунами в Перловска река не са постъпвали

ББ е преброил 13 труса, ние обикновените само 4. Фидосова днес няма да дава изявления, а СДС-София ще излязат с позиция за вината на Костов.

Къде са врачките и гледачките

В коментарите под съобщенията за земетресението в онлайн медиите, хората питаха къде са се скрили врачките и гледачките, които обикновено познават всичко.

Не на майтап, обаче, някои от тях се появиха в тв студиа, за да кажат какво са предрекли за миналото и какво ще стане в бъдещето на съдбоносната 2012 година.

Теодора, известна като гадателката на Берлускони, представи пророчествата си от ефира на бТВ. "Не мога да правя лоши прогнози, но в близко бъдеще ще има още силни трусове”, каза тя.

Извънземното Нелсън, което говори на Теодора и тя препредава думите му на Земята, казало, че ще има земетресения в Северна България, които ще се усетят и в Румъния, както и в района около Благоевград. "Гърция много ще пострада от тези земни трусове", каза Теодора Стефанова. Тя прогнозира още трусове в Италия и в Мексико.

Гадателката на Берлускони предупреди България да се подготви много добре, защото ще има и наводнения. Очакват се също така и изригвания на вулкани по света, добави Теодора.

В средата на февруари 2012 г. по Нова телевизия ясновидката Николета Йорданова предрече катастрофално земетресение, но в Пловдивско, което ще нанесе сериозни поражения в района. Николета все пак е познала първата буква на града, в чийто район се падна епицентърът - Перник.

Рекламиращата се в интернет на личния си сайт “топ гадателка на България” Мария Асенова няма нито дума за земетресението тази нощ

"Реакции" на политическите партии:

БСП :Земетресението е резултат от лява вълна, която ще помете лошото управление на ГЕРБ .

ГЕРБ: Трусовете са резултат от 20-годишното бездействие на всички правителства преди нас. Възложил съм на министър Павлова, там и Дянков ще помага, да се направи необходимото да се наместят земните пластовe.

ДПС: Земетресението е нищо в сравнение с трусовете, които могат да се случат, ако някой реши да изолира ДПС от властта.

СДС: Иван Костов е виновен. Истинският епицентър е в Драгалевци!

ДСБ: Земетресението е поредният опит на олигархията и лабораториите на КГБ и ДС да направят така, че да няма Синя коалиция. Очевидно е, че се уплашиха от нашата смелост, решителност и компетентност да бъдем алтернатива на статуквото. Искаме да напомним, че по време на управлението на правителството на Обединените демократични сили (1997-2001) в страната не се случи нито едно земетресение.

"Атака": Психотронната атака на евреите (явни и тайни) и предателите срещу българския народ е част от световния заговор за неговото унищожение.

РЗС: В приемната на РЗС са получени документи от високопоставен източник, чиято самоличност ще премълчим с оглед на неговата сигурност, които ясно изобличават виновника за земетресението. Даваме му срок до сряда, 12 ч. на обяд да си признае сам. Ако не го стори, ние ще огласим информацията с която разполагаме и ще им се види тясна България.

Меглена Кунева: България за гражданите благодари на всички граждани, които излязоха от домовете си, за да ни подкрепят тази нощ. Приятели, вашето доверие ни прави силни и ни вдъхва оптимизъм.

ЕНП: Ако натискът на ГЕРБ продължи и се окупират етнически територии, ще се предизвика земетресение, което ще срути демокрацията. Тепетата съхраниха Пловдив от некомпетентните им трусове. Време е за смелост!‬

Най-неподправени бяха децата

Мамо, бате Бойко строи много магистрали и гъделичка Земята, затова сега тя се смее, защо се плашите, няма страшно”, успокоява родителите си 5-годишната Блага от София. Тяхното семейство беше излязло на улиците след първия трус.

Шестгодишният Калоян, цитиран от родителя си, дава своя версия на случващото се: “Мамо, децата хвърляха боклуци и замърсиха Витоша и сега дядо Боже ни наказва. Нали няма да се случи нищо лошо?”

Споделяне

Още по темата

Още от