В Берлин голям интерес към наши луканки, сирена и люти чушки

Голям е интересът в Берлин към българските сирена и кашкавали, биволските колбаси, луканка, мед, както и кьопоолу, лютеница, печени люти чушлета, конфитюр от рози и смокини. Това съобщиха в четвъртък от Министерството на земеделието и горите, което представлява страната ни в рамките на Международното изложение за земеделие и хранителна промишленост “Зелена седмица 2007”, провеждащо се в германската столица.

Българските хранителни продукти са заели вече полагащото им се място и се радват на интереса на германския потребител, заяви министърът на земеделието и горите Нихат Кабил при откриването на промоционалната акция за налагане на наши хранителни стоки.

В дългия и нелек път по превръщането на българското земеделие и преработвателната промишленост в достоен конкурент на европейските ни партньори, безспорна роля е изиграла финансовата подкрепа на европейската програма САПАРД, отбеляза Кабил.

При откриването Детлеф Щефенс, управителят на  веригата "Кауфхоф", където е промоцията на български храни, подчерта, че с голяма радост установяват, че българските продукти значително са подобрили качеството си и са увеличили своя асортимент.

На специална постоянна етажерка ще бъдат изложени най-търсените български вина, чиито асортимент на изложението в момента надхвърля 36 вида.

 

Споделяне

Още от Бизнес