Прескочи към основното съдържание
Вход / Регистрация

В Берлин голям интерес към наши луканки, сирена и люти чушки

8 коментара

Голям е интересът в Берлин към българските сирена и кашкавали, биволските колбаси, луканка, мед, както и кьопоолу, лютеница, печени люти чушлета, конфитюр от рози и смокини. Това съобщиха в четвъртък от Министерството на земеделието и горите, което представлява страната ни в рамките на Международното изложение за земеделие и хранителна промишленост “Зелена седмица 2007”, провеждащо се в германската столица.

Българските хранителни продукти са заели вече полагащото им се място и се радват на интереса на германския потребител, заяви министърът на земеделието и горите Нихат Кабил при откриването на промоционалната акция за налагане на наши хранителни стоки.

В дългия и нелек път по превръщането на българското земеделие и преработвателната промишленост в достоен конкурент на европейските ни партньори, безспорна роля е изиграла финансовата подкрепа на европейската програма САПАРД, отбеляза Кабил.

При откриването Детлеф Щефенс, управителят на  веригата "Кауфхоф", където е промоцията на български храни, подчерта, че с голяма радост установяват, че българските продукти значително са подобрили качеството си и са увеличили своя асортимент.

На специална постоянна етажерка ще бъдат изложени най-търсените български вина, чиито асортимент на изложението в момента надхвърля 36 вида.

 

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.

8 коментара

Екипът на Mediapool Ви уведомява, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни квалификации, обиди на расова, етническа или верска основа.

Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Mediapool.bg от потребителите.

Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Mediapool.bg

Прочетете нашите правила за участие във форумите.

За да коментирате, трябва да влезете в профила си. Ако нямате профил, можете да се регистрирате.



  1. Otvoren
    #10

    Abe zurvul, Ti yal lis is italianski i ispanski salami ta da govoresh. Ti znaeshli che povecheto sa sorovo meso s mnogo sol. Za nashti lokanki zhabarite mogat samo da mechtayat.

  2. Messar
    #8

    (дори и Наблюдател), че доста германци (това знам от самите тях) не ядат италиански меса и колбаси, защото в Италия си е прието да се колят коне и се яде конско месо. Слага се и в колбасите. От няколко години насам в германската преса вървят потресащи статии са адско жестоко отношение към кончета - поните и големи породи, които не са с предписаните белези за расовост и насила биват изтръгвани от майките им, за да ги откарат в кланицата, където я на живо, я на полуживо след бой, им режат гърлата,

  3. Шрьодер
    #7

    Но не са далновидни - търпение - продуктът по принцип се налага бавно на пазара - за него гласуват потребителите - веригите просто се съобразяват с това

  4. полоний-210
    #6

    хапнат и те нещо хората.

  5. Руска злоба
    #5

    Руснакът nabliudatel злобее то успеха на храните ни.Няма само вие да плюскате Българските вкусотии и то без пари!Или ще си плащате по пазарни цени или си яжте прогнилото зеле...ВЪВ ВСИЧКИ ХОТЕЛИ И ПРЕДИ 10 НОЕМВРИ БЕ ПЪЛНО САМО СЪС ЗАПАДНОГЕРМАНЦИ, ВЯРНО НЕ МНОГО БОГАТИ, НО ВСИЧКИ ХАРЕСВАХА ХРАНАТА НИ, А ЗА ЛУКАНКА УМИРАХА...ТА ТИ РУСКО Л...О, НЕ СЕ ПРАВИ НА БЪЛГАРИН ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ЛЪЖИТЕ ТИ ЗА БЪЛГАРИЯ ПО-ПРАВДОПОДОБНИ!РАЗБИРА СЕ МАЛКА БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ЗАДОВОЛИ ГОЛЕМИЯ ГЕРМАНСКИ ПАЗАР ИЗЦЯЛО.ПЪК

  6. Agronom
    #4

    Докато в българия власства начело на Земеделието Доган нищо няма да се усвои от българите от еврофондовете

  7. nabliudatel
    #2

    Ako znaeshe, shteshe da si zadadesh wyprosa zashto ima zelena sedmica w germania a ne w bylgaria.A che bednite GDRiani niamaxa drugo i biaxa prinudeni taka gadoria da kupuwat za raznoobrazie e drugo.Ako niakoga doidesh w germania i widish kakwo ima po magazinite i pri towa se kupuwa (!!!) i kakwo izobilie na restoranti s wsiakakwi kuxni ot cialoto zemno kylbo i pri towa wechno s pylno s xora - nikoga niama da gi rysish takiwa. ;-) Oswen ako ne idesh w niakoe zatynteno selo - ok....Ama w BG w gorno nanadolnishte e syshtoto.

  8. chef
    #1

    nishto chudno, pomnja kak navremeto naguvaha topla "Kadarka" i "Magareshko mljako" ot shisheto na plazha pri 30 gradusa na sjanka

Препоръчано от редакцията

подкрепете ни

За честна и независима журналистика

Ще се радваме, ако ни подкрепите, за да може и занапред да разчитате на независима, професионална и честна информационно - аналитична медия.