В БНР тръгна подписка за оставката на генералния директор

В БНР тръгна подписка за оставката на генералния директор

Подписка за предупредителен протест с искане на оставката на генералния директор на БНР Радослав Янкулов започнаха част от работещите в трите програми на националното радио - "Хоризонт“, "Христо Ботев“, "Радио София“.

С нея се иска оттеглянето на директора и Управителния съвет на радиото, тъй като не се справят с работата и не спазват обещанията, записани в концепцията на Янкулов за генерален директор. Освен това липсва прозрачна информация за финансовото състояние на медията и се противопоставят работещите в общественото радио на основата на постановените от държавата 10% съкращения от разходи за персонал.

В интервю за "ТВ7" генералният директор на БНР Радослав Янкулов потвърди решението на ръководството да намали хонорарите и допълнителното материално стимулиране на служителите, което предизвика протестите в радиото.

"Намалението на хонорарите на "Хоризонт" е най-малко в сравнение с намалението на хонорарите в "Христо Ботев", "България" и в другите структури,  които получават хонорари. Не може да не бъдат намалени, защото 2,4 млн. лева трябва да се намерят. Ако не съм аз начело на Радиото, ще бъде някой друг и той ще трябва да направи същото нещо", заяви той.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество