В ЧЕЗ готови за зимата

Приключили са ремонтните дейности и профилактиката по електроразпределителната мрежа в Западна България и тя е подготвена за зимата, отчетоха в понеделник от ЧЕЗ, която снабдява с електроенергия региона. В ремонтни дейности и подобряване сигурността и качеството на доставките компанията е вложила над 65.7 млн. лв., като до края на годината се предвижда инвестициите да достигнат 80 млн. лв.

В процеса на подготовка на съоръженията за есенно-зимния период служителите на ЧЕЗ са ревизирали близо 20 хил. км въздушни линии и над 10 хил. трафопоста, част от които са основно ремонтирани. Извършено е изсичане на клони и опасни дървета в близост до мрежата.

Аварийните екипи на ЧЕЗ са снабдени с всички необходими съоръжения, инструменти и лични предпазни средства. Купени са леки и тежко товарни автомобили с висока проходимост, както и специализирана техника – автовишки и автокранове.

На територията на ЧЕЗ Разпределение в постояна аварийна готовност са 80 екипа, като е създадена организация при повишаване на аварийността техният брои да се увеличи три пъти в рамките на четири часа. При извънредни обстоятелства и природни бедствия ЧЕЗ Разпределение е в състояние да мобилизира 1 200 души високо квалифициран ремонтен персонал.

За евентуални проблеми клиентите на дружеството могат да алармират на денонощната телефонна линия 0 700 10 010.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?