В Давос глобяват за носене на вратовръзка

За да придадат на Световен икономически форум в Давос "по-човешки облик", организаторите на събитието решили тази година да забранят носенето на вратовръзки, предаде Асошиейтед прес.

Говорител на форума обясни, че идеята била световните лидери и бизнесмени да се чувстват по-удобно, разговорите да се водят в по-неофициална обстановка.

За онези, които не са обърнали внимание на забележката за вратовръзките в изпратените им преди доста време документи за форума, на входа на Конгресния център в Давос е поставен голям плакат. На него е изобразена вратовръзка, очертана с кръг и зачеркната. Който не пожелае да свали връзката си, ще плати глоба от 5 швейцарски франка ( долара) които ще отидат за Фонда на ООН за подпомагане на децата (НИЦЕФ)

Някои от неподготвените участници веднага свалили връзките си. Други пристигнали, облечени с елегантни пуловери с поло яка. Мнозина обаче не пожелали да нарушат стандартното си облекло за такива случаи. Сред тях били британският външен министър Джак Стро и бившият израелски премиер Ехуд Барак.

Споделяне

Още от Свят