В един мач Аржентина разплака две държави

В един мач Аржентина разплака две държави

Отборът на Аржентина размаза тима на Сърбия и Черна гора с 6:0, отбелязвайки по трагичен начин предпоследния мач на общия отбор на двете вече отделни държави. Фиаското за тима бе започнато от Макси Родригес в 6-ата минута, който намери мрежата зад вратаря Йеврич. Вторият гол бе реализиран от футболиста Камбиасо в 31-та минута.

В 41-та минута след пас на Савиола отново Макси Родригес направи резултата класически още преди края на първото полувреме.

Последва голово затишие за Йеврич, но само за около половин час. В 78-та минута Креспо засече центриране на звездата на Барселона Лионел Меси и направи 4:0. Това не бе достатъчно за латиноамериканците, които не съжалиха тима на Сърбия и Черна гора до края. Само 5 минути по-късно нападателят Карлос Тевез излъга последователно двама защитника, които се чудеха защо изобщо стоят на терена и с красив техничен удар покрай вратаря направи 5:0.

Така единственото нещо, за което се чудеше публиката, е дали ще повторят 6-те гола, които тимът на западните ни съседи отнесе през 1998 година от Холандия, когато самият Меси в 88-та минута отбеляза шестия гол.

За играч на мача бе избран халфът на Аржентина Хуан Рикелме.

Илия Петкович: Съжалявам за милионите сърби по света

Треньорът на Сърбия и Черна гора Илия Петкович призна, че резултатът от мача е бил абсолютно реален.

“На терена имаше един отбор, който игра извънземно. За съжаление се стигна до загуба, която и най-големите песимисти не са очаквали. Ние бяхме лишени от двама основни защитници, но това не може да е оправдание.

Съжалявам най-много за милионите сърби по света, които чакаха с огромни надежди това Световно първенство”, заяви Петкович.

Споделяне

Още от Свят