В електромрежата в Западна България ще се вложат над 800 хил. лв. през януари

В електроразпределителната мрежа на Западна България ще бъдат вложени 837 хил. лева през януари, съобщиха в неделя от ЧЕЗ, която снабдява с ток региона.

От инвестициите компанията ще вложи 230 хил. лева в реализиране на договори и становища за присъединяване на нови клиенти.

 

Най-много от планираните средства за първия месец на 2012 г. ще бъдат насочени към електроразпределителен район Плевен – 358 хил. лева, в София-област ще бъдат вложени 310 хил. лева, а за района на София-град са планирани 169 хил. лева. Сред ключовите обекти за януари е изграждането на трафопост в гр. Вършец, за което са предвидени 200 хил. лева.

 

"Инвестициите, които правим, са водени от една основа и най-важна цел – да повишаваме непрекъснато сигурността и качеството на услугите, които предлагаме на нашите над 2 млн. клиенти. Средствата, които можем да отделим обаче, зависят от одобрения от регулатора инвестиционен обем. Надяваме се тази година да имаме възможност да инвестираме повече за подобряването на електрозахранването в Западна България”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Споделяне

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?