В ГЕРБ номинират кандидати за евродепутати до 20 февруари

В ГЕРБ номинират кандидати за евродепутати до 20 февруари

Номинациите за кандидати за евродепутати в ГЕРБ започват. Това стана ясно след първото заседание на Националния предизборен щаб на партията, което се проведе в петък. До 20 февруари местните структури на ГЕРБ трябва да проведат събранията, на които да бъдат направени номинации. След това те трябва да бъдат утвърдени от Изпълнителната комисия на партията и да бъде решено окончателно как ще изглежда евролистата.

Още преди да са започнали номинациите обаче се заговори, че водач на евролистата ще бъде или настоящият еврокомисар Мария Габриел, или доскорошният министър на българското европредседателство Лиляна Павлова. Очаква се Андрей Ковачев и Ева Майдел да бъдат предложени за втори мандат в Европейския парламент.

В ГЕРБ са започнали да се готвят не само за предстоящите през май европейски избори, но и за местните, които ще се проведат през есента. Засега се очаква поне при кандидата за кмет на София да няма изненади и това да е Йорданка Фандъкова.

Още преди евроизборите ГЕРБ ще започнат неофициално и предизборната си кампания за местните избори. От февруари до април те инициират "национален граждански диалог“ по основните секторни политики във всичките 29 области на страната. Той ще е под мотото "Европа в нашия дом“.

По традиция предизборният щаб на ГЕРБ ще се ръководи от зам.-председателя на партията Цветан Цветанов. Другата седмица щабът на ГЕРБ ще заседава отново.

Споделяне

Още от България