В Германия са регистрирани около 370 инцидента с т. нар. страшни клоуни

В Германия са регистрирани около 370 инцидента с т. нар. страшни клоуни

Германските власти съобщиха, че са получили сигнали за около 370 инцидента с т.нар. страшни клоуни. В последните седмици страната е обхваната от вълна от подобни нападения, като при немалко от тях е проявено опасно насилие, предаде ДПА.

Сигналите, за които хората съобщават, са различни: от това, че са видели лица, дегизирани като клоуни, през съобщения за клоуни с ужасяващи маски, които плашат минувачите, до нападения срещу граждани с ножове или друго оръжие, включително бейзболни бухалки и електрически триони, посочиха полицията и съдебните власти.

При един от инцидентите човек със страховита клоунска маска и нож заплашил група ужасени пътници във влак в западната провинция Саар, след което бил арестуван от полицията.

Най-много сигнали за зловещи клоунски нападения са получени в западногермански градове като Дуйсбург, Кьолн и Аахен.

В понеделник 16-годишно момче с клоунска маска претърпя спешна операция в Берлин, след като беше намушкано от 14-годишен, когото се опитал да изплаши.

Полицията предупреди, че нападенията може да се умножат с наближаването на празника Хелоуин в края на месеца, а собствениците на циркове и професионалните клоуни изразиха безпокойство, че атаките може да навредят на имиджа на традиционния клоун, чиято роля е да забавлява и весели хората.

Споделяне

Още от Европа

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?