В глобалния ИТ център на "Атос" в София ще работят 400 специалисти

Той ще предлага решения за хранителната индустрия

В глобалния ИТ център на "Атос" в София ще работят 400 специалисти

Френският високо технологичен гигант "Атос" (Atos) откри новия си глобален център за компетенции в София. В него ще работят 400 специалисти, които ще дават технологични решения за индустрията за производството на храни и напитки. Амбицията на компанията е да удвои капацитета на центъра си през следващите пет години.

"Изключително сме впечатлени от качеството на услугите и новаторския подход на българските ИТ специалисти и нашата цел ще бъде да допринесем към възможностите на вече съществуващия екип с нашата глобална експертиза. Центърът за компетенции активно ще назначава топ ИТ професионалисти, които да се присъединят към екипа ни", каза Урсула Моргенстерн, глобален директор "Бизнес и платформени решения" в "Атос" при откриването на центъра.

Решението за откриването на глобалния ИТ център за компетенции в София стана, след като "Атос" подписа стратегически договор с "Кока Кола Хеленик Ботлинг" (Coca-Cola Hellenic Bottling Company - CCHBC), една от най-големите бутилиращи компании на брандовете на "Кока Кола" (The Coca-Cola Company), и придоби българската компания, специализирана в предоставянето SAP услуги - "Инфопартнерс" (InfoPartners).

Мултимилионният в евро петгодишен договор с CCHBC предвижда "Атос" да поеме изцяло разработката и управлението на ключови ИТ приложения, които обслужват бизнеса на CCHBC.

"Атос" ще играе ключова роля в подпомагането на Coca-Cola HBC да направи промяна и въведе иновации в критични за бизнеса ѝ процеси в 28 страни и 8 часови зони. По този начин ще ускори растежа си и пускането на продукти на пазара, както и ще оптимизира ИТ разходите си, е посочено в съобщението.

Успоредно със сделката с CCHBC, Atos придоби изцяло и "Инфопартнерс" - водещ доставчик на специализирани SAP услуги в България и също основен доставчик на услуги за CCHBC.

Това послужи като основа за изграждането на глобалния ИТ център за компетенции в София. Целта му е да развие до още по-високи нива SAP решенията.

"Атос" ще използва центъра, за да увеличи ръста на бизнеса си в индустрията за производство на храни и напитки като предлага мултиплициращи се технологии и линия от ИТ услуги на клиенти от цял свят.

Споделяне

Още от Бизнес

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?