В градския транспорт на Лондон вече може да се пътува с безконтактни карти

В градския транспорт на Лондон вече може да се пътува с безконтактни карти

Visa Европа отбеляза началото на безконтактните пътувания в градския транспорт на Лондон, съобщиха от компанията.

Пътниците в лондонския градски транспорт вече могат да използват своите безконтактни карти Visa за плащане на пътуване с метрото, трамваите, градските надземни и националните железопътни линии, които приемат разплащания с картата Oyster. Тези видове транспорт се присъединяват към лондонските автобуси, които приемат пътувания с безконтактни карти Visa от декември 2012 г.

"От днес градската мрежа на Лондон приема 40 милиона активни безконтактни карти Visa в Обединеното кралство. Намерението ни е всеки клиент с мобилно устройство, което може да прави разплащания с Visa карти, също да бъде в състояние да го използва, за да пътува в градския транспорт на Лондон", казва Сандра Алцета, изпълнителен директор на Visa Европа.

От юни 2013 г. до юни 2014 г., общата стойност на изхарчените средства с безконтактни карти достига 5.2 млрд. евро.

Навлизането на безконтактните разплащания в градския транспорт на Лондон е признак за увеличаващото се търсене на електронните разплащания. Visa наблюдава нарастваща употреба, търсене и интерес към дигиталните разплащания в цяла Европа. В Полша плащанията с безконтактни карти Visa са въведени в градския транспорт на Варшава и Вроцлав от 2012 г., а в ход са още няколко проекта в други градове на страната.

"Предимствата на безконтактните разплащания за транспорта са безспорни. Често пътниците не разполагат с дребни или пари в брой, а пред гишетата за продажба на билети има дълги опашки. Безконтактната технология позволява на потребителите да платят пътуването си за секунди, без да е необходимо да се въвежда ПИН код или да се подпише разписка. Убедена съм, че тази иновация може да допринесе за по-удобното придвижване и в българските градове и се надявам това да стане колкото може по-скоро", каза .Красимира Райчева, мениджър на Visa Европа за България.

Visa Европа е компания за технологични разплащания, собственост и функционираща чрез своите банки-членове и други доставчици на услуги за разплащания от 37 държави в цяла Европа.

Visa Европа използва последните иновативни технологии, за да създаде услуги и инфраструктура, които да позволяват на милиони европейски потребители, бизнес организации и правителства да осъществяват електронни разплащания. Нейните членове са отговорни за издаването на картите, привличането на нови търговци и определянето на таксите, които ползвателите на услугите заплащат.

Visa Европа следва бизнес модел на големи обеми и ниски разходи. Основната ѝ цел е да обслужва своите членове. Реализираният финансов излишък се реинвестира в дейността на компанията и се използва за натрупване на капиталови резерви.

Към момента има над 500 милиона карти Visa в Европа, като 1 на всеки 6.50 евро, изхарчено на континента, е с карта Visa. До септември 2013 г. общият потребителски разход с карти Visa достига 2 трлн. евро, а средствата, похарчени в точката на продажба се увеличават с 8.5% и достигат 1.4 трлн. евро. Делът на онлайн разплащанията с карти Visa продължава да расте на годишна база с 20% и достига 240 млрд. евро.

От 2004 г. Visa Европа е независима от Visa Inc. и притежава изключителен, неотменим и постоянен лиценз за Европа. Двете компании работят в партньорство, за да гарантират глобалните разплащания с карти Visa.

Споделяне

Още от Бизнес