Варненският депутат от ГЕРБ Павел Димитров:

В групата на ГЕРБ в парламента има представители на ТИМ

Депутатът на ГЕРБ от Варна и бивш областен координатор на партията в града Павел Димитров призна, че икономическата групировка ТИМ диктува всичко, което се случва във Варна. Той бе първото политическо лице от управляващата допреди дни партия, което публично признава това.

Признанието му бе във връзка с оставката на кмета на града Кирил Йорданов, който изкара три пълни мандата на кметското място и подаде оставка при четвъртия си мандат.

Димитров бе махнат от ръководството на ГЕРБ във Варна преди година без обяснения и на мястото му бе сложен Иван Портних. Публичните изяви на депутата се ограничиха силно и той мина в сянка.

Пред БНР в сряда депутатът предпазливо направи уговорката, че думите му от друго интервю отпреди ден: "Без ТИМ не се случва нищо във Варна", били "малко" извадени от контекста.

"Аз това, което съм казал, съм имал предвид, че това са голям инвеститор, голям данъкоплатец и нека да припомним, те са и националният превозвач на нашата държава", каза пред радиото Димитров. "И това съм имал предвид, че нищо не се случва без тях. Това имам предвид", каза той.

После допълни, че "ТИМ имат позиции в цялата страна, не само във Варна".

Димитров припомни, че вече е казвал, че Кирил Йорданов е бил подкрепян като кмет от ТИМ в първия и втория си мандат, заради което варненци го свързвали с групировката.

След като бе попитан как така ГЕРБ е подкрепила за кмет човек, свързван с ТИМ, след като заявката на партията бе да се бори с корупцията, Димитров каза:

"Значи, вижте сега, аз мисля, че тази корпорация, ако в началото на прехода, както беше с много фирми, дори и хора, граждани и т.н., които се занимават с нещо, знаете, че се вървеше по ръба на закона, но аз мисля, че те в един момент се отделиха от този ръб и при тях, при една войнска дисциплина и подбор на добри кадри, специалисти и експерти, те започнаха да развиват бизнеса си".

Депутатът призна, че е бил близък с ръководните лица от ТИМ, но в качеството му на адвокат. След това нещата се променили и ТИМ били в основата на атаките срещу него за махането му от ръководството на ГЕРБ в морския град.

Той не пожела да е конкретен, но обясни, че се е противопоставил хора на ТИМ да има в редиците на ГЕРБ, което било вътрешнопартиен въпрос.

След това последвало отстраняването му.

И до днес ТИМ имали няколко депутата в групата на ГЕРБ, каза още Павел Димитров. Той не уточни колко, само каза "двама-трима, не са без влияние" и от тях всъщност започнали атаките срещу него.

Споделяне

Още от България