В Ханой се създават нови коктейли по случай предстоящата среща Тръмп-Ким

В Ханой се създават нови коктейли по случай предстоящата среща Тръмп-Ким

Баровете в Ханой се възползват от предстоящата във виетнамската столица втора среща на върха между президента на САЩ Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун, като създават специални коктейли, предаде Ройтерс.

"Тази бира е вдъхновена от чистите потоци на планината Паекту между Северна Корея и Китай", каза управителят на "Стендинг бар" за специално приготвената за срещата на върха бира "Ким Чен ейл".

Планината е най-високата на Корейския полуостров - около 2750 м. Тя е официалното рождено място на покойния севернокорейски лидер Ким Чен-ир.

Както в Сингапур по време на провелата се там през юни миналата година първа среща между Тръмп и Ким, сега баровете и пъбовете в Ханой също проявяват изобретателност с коктейлите.

Може би не е изненада, че любимият в Северна Корея алкохол соджу е основна съставка на коктейлите в Ханой.

Виненият бар "Таннин" в старата част на Ханой предлага "Peace Negroniations" (игра на дума между "мирни преговори" и класическия коктейл Негрони), вдъхновен от срещата на върха на 27 и 28 февруари вариант на коктейла Негрони, направен от соджу с аромат на червен грейпфрут, вермут и капка Ангостура битер.

"Надявам се, че всички делегации ще дойдат тук да пийнат един коктейл. Това ще улесни преговорите - след едно-две питиета по-лесно се говори", каза управителят на бара Антоан Урсат.

Намиращият се наблизо пъб "Еднорог" предлага напитката "Rock It, Man" (игра на дума между израза "Разбий ги, човече" в смисъл "представи се на ниво" и прякора "Човекът ракета", който Тръмп използваше за Ким Чен-ун преди първата им среща на върха).

Напитката включва соджу, бърбън и уиски от джинджифил, както и сок от ананас, ванилия и сок от нар.

Споделяне

Още от Свят