В "Химко"са уволнени 353 човека

Днес от "Химко" - Враца са уволнени 353-ма души и още 70 човека от съпътстващата фирма "Хименерго", съобщава пред БТА председателката на местната организация на КНСБ Румяна Вълковска. Вчера всички 423 души са получили едновременно предизвестия и заповеди за уволнения поради спиране на производството за неопределено време.

Те би трябвало да бъдат обезщетени с две брутни месечни заплати и една заплата за пропуснат срок за предизвестие, посочи Вълковска и допълни, че без тези обезщетения досега ръководството на дружеството дължи на работниците неизплатени от март заплати и осигуровки за над 2 милиона лева.

Днес уволнените са били на работните си места, за да издадат всичко, което им се води като материална отговорност. Според Вълковска те вече не протестират, защото са обезверени и депресирани от безкрайните лъжи на ръководството. През следващите дни уволнените ще се регистрират в Бюрото по труда.

Синдикалните лидери от "Химко" ще участват утре в инициираната от председателя на КНСБ Желязко Христов среща с мениджърския екип на дружеството за изплащането на дължимите заплати и обезщетения на уволнените врачански химици и за алтернативен вариант за тяхната бъдеща заетост.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?