В ход е кампанията за прием на ученици в Немското училище в София

В ход е кампанията за прием на ученици в Немското училище в София

Кампанията по прием на ученици в Немско училище София за учебната 2018 / 2019 година стартира на 01.02.2018 г. и ще приключи на 28.02.2018 г. Формуляр за кандидатстване и информация за процедурата по прием са достъпни на сайта в раздел "Прием на нови ученици“, съобщават от училището.

  • Приемат се ученици във всички класове – от предучилището до 12 клас;

  • За предучилищната група (1-ва степен на предучилището) познанията по немски език са предимство, но не са задължителни;

  • За предучилищния клас (2-ра степен на предучилището) се изискват елементарни познания по немски език;

  • От 1-ви клас нагоре нарастват и изискванията към нивото на владеене на немски език на децата в сътветствие с класа, за който кандидатстват.

Немско училище София е частно училище, основано през 2008 г. То е едно от около 140 Немски училища в чужбина (DAS-Schulen) и се подпомага от германската Централа за училищно дело в чужбина. В училището се преподава на немски език, като учебният процес е съобразен с германската образователна система. В момента 312 ученика от предучилището до 12 клас (германска матура) посещават училището. То е разположено на територията на Посолството на Федерална република Германия в София. В класовете има средно до 16 ученика. Преподавателите в Немско училище София са около 50.

Споделяне

Още от България

Каква е оценката ви за проектокабинета на ИТН?