В Ихтиман е подпалена къщата на известен адвокат

Ирен Савова, Снимка: БГНЕС

Къщата на адвокат Ирен Савова в Ихтиман е била подпалена тази нощ, предава Нова телевизия. За палежа е съобщила самата Савова. Тя не е била в имота, когато е тръгнал огънят. Савова е била уведомена от МВР. По думите ѝ полицията вече е на място и разследва. По първоначална информация огънят е тръгнал от покрива около 3.30 ч. през нощта срещу сряда.

Това не е първото посегателство срещу Савова. В края на 2018 година тя се оплака, че някой е разлепил нейни некролози около дома ѝ и кантората ѝ.

Савова е адвокат по кллючови дела. Тя е защитник на бившата зам.-кметица на "Младост" Биляна Петрова, която бе арестувана през април 2018 г. по обвинения в подкуп заедно с Десислава Иванчева и Петко Дюлгеров. Миналата година Петрова бе осъдена на 12 години затвор. В момента делото ѝ се гледа на втора инстанция от апелативния спецсъд.

Савова защитава и интересите на държава по делата за царските имоти, които води бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

"Не съм видяла хора на покрива, но има следи и съседите са чули тропот. Най-вероятно палежът е умишлен. От полицията и пожарната установиха, че има запалителни вещества на покрива. Една трета от покрива го няма, вторият етаж на къщата е доста засегнат", заяви Савова пред БългарияОнЕър.

Тя обясни, че това е родният ѝ дом, в който рядко ходи. Савова заяви, че отдавна живее в чужбина, защото в България са ѝ се случили много инциденти.

"От два дни съм тук, това е посрещането ми в България. Не съм получавала заплахи. Разбира се, че се чувствам незащитена. Ако се чувствах защитена нямаше да напусна държавата. Факт е, че има дела , по които на свидетелите също се запалиха къщите. Вече имам доста насъбрани подозрения, че има дела, които могат да са причината за тези палежи. Тези дела са за определени материални интереси", заяви Савова.

Споделяне

Още от България

Колко време давате на новия парламент?